Aborrekonkurrence på Randers fjord 2002.

En reportage af : Jørgen Skårup.

Randers sportsfiskerklub afholdt traditionen tro Aborrekonkurrence, som startede ved solopgang Lørdag d. 24 August. 177 deltagere havde tilmeldt sig og de havde forladt sengevarmen, før en hvis herre havde fået sko på.

Jeg havde selv valgt at starte ved den inderste lystbådehavn. Da morgenlyset kom kunne jeg skimte en 4-5 både derude i mørket. Desuden gik der nogen stykker inde på land, som gik og spinnefiskede langs bådene. De så ud til at fange en Aborre i ny og næ, mens os ude i bådene var uden held. Der var bestemt ikke gang i den herinde i denne del af havnen.



Men solopgangen var fantastisk. Solen, der lige så langsomt brændte den hængende tåge væk,
mens bådene blev til silhuetter i morgenlyset.

Jeg lå med to stænger ude med levende rejer fisket under prop, mens jeg spinnefiskede med en tredje. Da huggene udeblev tog jeg ud på Dronningborg bredning. I den lave del var der en del grøde, som næsten umulig gjorde fiskeriet. Aborrer var der ingen af. Måske var vandet for varmt. Jeg målte temperaturen ude i hovedstrømmen til 22 grader. På det lave vand må det til tider være småkogende i denne sommervarme. Til sidst endte jeg ude ved 5 mærket. Herude fik jeg et par Aborrer på en lille gul pirk ved 9 tiden. Der var mange både der flikflakkede rundt og ledte efter de forjættede striber uden synderlig held.

Efter yderligere en times fiskeri uden held besluttede jeg mig for at sejle helt op til motorvejsbroen. Mest for at gøre et eller andet. Her fiskede jeg ned mod Randers bro, hvor indvejningen skulle foregå. Det blev til 2 små pind gedder, som lige i starten kæmpede som kilosaborrer. Det havde været en dejlig dag med masser af solskin, men 4 Aborrer og 2 pindgedder er ikke meget på 10 timers fiskeri.

Aborrekongen 2002 Jesper Melander


Vinderen med en rigtig stor Aborre på 1265 gr. og 43 cm.

Den lod sig overliste af en regnorm med modhager. Jesper fortalte, at han havde kroget 2 andre på ca. samme størrelse på spinner, som var mistet på netkanten. Det havde dog hjulpet lidt på ærgelsen, da den store lå i nettet. Den blev fanget ca. kl. 10 ude ved DAKA.

Åge Meyer blev nr. 2 med en Aborre på 1154 gr. og 44 cm. Åge Meyer, er kendt under tilnavnet ”mureren” . Han er en af de mere garvede og erfarne Randersfjord fiskere. Han går efter Havørred og Aborrer på sine mange ture på fjorden. ” Jeg fik den på en rød/brun Rapala wobler ude ved indløbet til Grund fjord ”.

Jeg spurgte Bent Mortensen, hvor han havde fanget sin Aborre ?

”Ude ved røvhullet”, svarede han.

Oversat betyder det - ude ved kød og benmelsfabrikken DAKA, der er kendt for den ulidelige stank, der af og til driver ud over fjorden.

”Jeg fik den på de sidste 3 små orm i dåsen ca. kl. 11.00”

Bent Mortensen blev nr. 3 med en Aborre på 897 gr. og 41 cm.

Dette års vinderfisk blev taget på strækningen fra Grund fjord til Dronningborg bredning. En lille nedtur for sidste års vinder, der dørgede ude ved Mellerup og ikke fik andet end småfisk.

Her ses Jimmi med efter min mening dagens største samlede aborrefangst taget ude ved højspænningsledningen. I keepnettet er der ca. 30-40 aborrer

"Vi har smidt ligeså mange mindre Aborrer ud igen. De fleste blev taget på en orange refleks, hvor bladet er slidt ned til messinget. Den skal fiskes helt nede ved bunden. Det gir sgu fisk "

Rasmus Gade Pedersen 8 år er en frisk lille fyr, som klarede hele turen selvom han havde været oppe siden kl. 5. Han endte på en ærefuld 21 plads med en fin Aborre lidt under de 500 gr. Noget bedre end hvad forfatteren kunne præstere.
Af: Jørgen Skårup