Aborrekonkurrence på Glenstrup sø Søndag d. 27 April 2003.
Aborrer til 10.000 kr. pr. kilo.

Hobro lystfiskerforening afholdt Aborre konkurrence på Glenstrup sø Søndag d. 27 April 2003. 16 mand var mødt op for at dyste om de fine kontante præmier. Aborrerne skulle indleveres i levende stand for at kunne accepteres. Dette skyldtes at de senere skulle være en del af et pilot projekt på Bornholm. Her vil de forsøgsvis prøve at opdrætte Aborrer til eksport.

Lystfiskerne ville -- men aborrerne ville ikke.

Når man fra tid til anden løber ind i en stime at hugvillige aborrer, så er det lige så let, som at fiske med røde pølse i en hundekennel. Men når aborren ikke er i bidet, så er det mere end hundesvært.
Der blev fanget 5 aborrer på de 8 timer, som konkurrencen varede. Det betyder, at der blev fisket 25 timer pr. aborre. OG IKKE 25 aborrer pr. time, som det sommetider er. Det skal nævnes at konkurrencen var en gentagelse af en resultatløs udgave afholdt 14 dage før. 3 af fiskene blev fanget på 13 meter vand og de blev vurderet til ikke at overleve, da de svømmede rundt med bugen, øverst på grund af tryksyge.
Torben og Ove Bisgaard
De to vindere fra samme båd fangede hver en aborre på ca. 150 gr. De valgte at dele pengepræmien og derfor gav 300 gr. aborrer en gevinst på 3.000 kr.

Det giver en kilopris på 10.000 kr.
Vejret var helt sikkert skyld i den manglende bidelyst. Aborrers bidelyst afhænger til dels af lufttrykket.

Dagen forinden var lufttrykket faldet fra 1020 til 1002

Et dramatisk fald, som helt eller delvist fratog aborrernes deres appetit.

De 10 sek. meter vind på langs af Glenstrup sø, gjorde det desuden til en blandet fornøjelse.


Biolog Helge Paulsen fra danmarks fiskeriundersøgelse måtte erkende at 5 aborrer ikke fylder meget i tanken på en ladbil. Han takkede dog alle deltagerne for alle de mange timer de havde lagt i projektet.
Af: Jørgen Skårup