En stor sjællandsk Aborre fra kysten.
Foto: Nicolai Hansen
1,900 kg (48cm) fanget den 29/10 - 2003 af Michael Farnø

Aborre tur på kysten.

Det var tid til Aborrefiskeri mente vi og så skulle der fanges agn. Nicolai havde fået fat i en del agn i den rigtige størrelse(jeg takker). Vi havde booket en båd, elmotoren blev monteret og på havet vi var.

Det varede ikke længe før vi havde de første på krogen, nogle flotte aborre på lige over kiloet. Jeg bliver altid begejstret over at se så store flotte fisk, med den spidse farverige rygfinne.

Vi dørgede rundt langs kysten med skaller på krogen som lokkemad og det gav fisk det meste af tiden. Når vi fik fisk på var det total fedt at fighte dem på 4- 8 m dybde. Det er sgu’ sjovt at de kan kæmpe så meget. Specielt den omkring kiloet kunne kæmpe, mens den over kiloet selvfølgelig var stærkere, men i og med at den var mere tung, var den ikke så ilter.

Jeg fik mit livs fisk den dag. Mit flåd gik under, men op med det samme igen, så jeg troede at skallen var spyttet ud, men så gik den under og der var fast fisk. Det var ikke lige en, jeg bare kunne pumpe op til overfladen. Den var godt tung og jeg kunne godt mærke at den var noget større end dem jeg havde halet op tidligere den dag. Da den kom til overfladen ved båden, var den fandeme noget af en størrelse som man kunne blive helt bange for (Lystfisker overdrivelse), men i nettet den kom og den vejede 1900 g og var 48 cm lang. Jeg var fuldstændig blød i benene og måtte lige skylle oplevelsen ned med en cocio.

Der skulle jo tages nogle billeder - det skal man jo - og så måtte den genudsættes, så den kunne vokse sig større.


Michael Farnø

( Michael Farnøe sætter klubrekord i Rødovre Sportsfisker Forening med den store Aborre.)