Aborrekonkurence 2003
Aborrekonkurence Randers fjord - 2003.
Det er lørdag morgen. Bådene er sat i vandet. Sammen med 166 andre morgenfriske lystfiskere har jeg valgt at tilbringe denne morgen i venskabelig dyst om at lande den største Aborre fra Randers Fjord. Igen i år havde jeg valgt at starte i lystbådehavnen. Et par dage i forvejen havde jeg afprøvet Aborrefiskeriet der med et fint resultat. Jeg startede med spinner, mens et par stykker omkring mig forsøgte sig med jighale. Jig-fiskerne startede med de første nap lidt før solopgang, medens jeg først fik held med spinner efter kl. 6. Herefter fik jeg langt flere fisk på land end dem. Den vilde hugperiode varede indtil kl 7. hvorefter fiskene blev mindre og der var længere mellem huggene. Jeg fik vel lidt over 40 fisk i denne periode med den største på lidt over 500 gr.

Aborrefiskeri kan være meget lunefuldt, men denne dag viste det sig fra den gode side. Vandet var 17 grader. Lidt rigeligt varmt, men ikke galt igen. Lufttrykket havde været nogenlunde stabilt i perioden før konkurrencen. På dagen steg lufttrykket fra 1004 til 1007 og vandet var stigende næsten hele dagen. Om det var disse faktorer – ved vi ikke, men der var gang i Aborrerne på denne dag.

Havnen og Bredningen fiskede fint hele dagen. Længere ude var det kun morgenfiskeriet, der havde været ok. Den største fisk derudefra, som jeg hørte om, var en Aborre fanget af Jimmi Jacobsen.

Alt i alt en dejlig dag med rigtig mange Aborrer på land.

Max Thomsen lå det meste af tiden i båd omkring lystbådehavnen og havde fint gang i fiskeriet. Han fik mange fine fisk omkring de 500 gr. med den største på 715 gr.
Kasper Nielsen og Jonas Vammen kom begge på præmielisten med et par gode Aborrer. Jonas Wammen gik rundt inde på land og fiskede langs bådene, men hoppede senere i båden for at fiske på Bredningen .
Sidste års vinder Jesper Melander startede ved Daka, men fik ingen fisk derude. Kl 12. tog han indtil havnen, hvor han fangede en del aborrer, men kun op til 200 gr.
Nino Renosto fangede dagens største Aborre på 1140 gram.

Nino satte personlig rekord med denne grumme Aborre. God timing må man sige. Den blev fanget ude på Dronningborg bredning ved 7 tiden.

Jeg troede at det var bunden,
indtil den begyndte at røre på sig !!"

Den faldt for en rød spinner str. 4.

Andreas Rasmussen fik sin store Aborre på en gul jig kl 8:45 ude på Bredningen . Han havde glemt sit fangstnet derhjemme, men en hjælpsom sjæl i en anden båd – hjalp ham med at lande den store Aborre. Hvorefter hjælperen tørt sagde ”Den der – den er der sgu præmie i ”. Rart, at der er plads til at hjælpe hinanden.

Flemming Frausing fik den sidste af de 3 Aborrer over det magiske kilo. Den blev taget kl 13:35 ude ved højspænningsledningen.

Det her må sgu være en havørred,
sådant som den rykker i linen

sagde Flemming til makkeren.

Jeg lå ikke så langt derfra, så jeg overværede landingen.

Jeg smilede lidt, da jeg hørte et meget højt råb derovre fra

Hold kæft - hvor er den stor”.

En mørkebrun/rød spinner blev dens endeligt.

Af: Jørgen Skårup

Aborre.dk