Gennembrud på kilos grænsen i Gudenåen

Gennembrud på kilosgrænsen i Gudenåen

David Lee med en flot Gudenå Aborre på 1300 gr. !!!!!

Det er bestemt ikke hverdagskost at fange Aborrer over kiloet i Gudenåen. Dog er der en specimenfisker, der skiller sig ud fra mængden. David Lee fra Randers har de sidste par år knækket koden og har haft et stabilt fiskeri efter specimen Aborrer.

10 - 15 Aborrer over kiloet hvert år - de sidste 4 år.

Hvad er så opskriften ? Svar: Morgenfiskeri og tålmodighed.

David fisker fra solopgang i en 2 -3 timer. Så er den gode periode forbi.

Fiskeriet er ikke særligt svært. Et paternoster rig med 2 tjavser med store orm. 20 - 30 gr. bly - alt efter hvor stærk strømmen er. Hvorfor gøre det sværere end det er.

Davids motto er - Location, location, location.

Oversat betyder det - at det drejer sig om at finde ud af hvor fiskene befinder sig. Det er lettest at finde de store Aborrer, når de er på gydetræk.

I sommer perioden er de spredt over store områder - så er det umådeligt svært - for ikke at sige umuligt at finde et sted, hvor derfindes et stabilt fiskeri efter kilos aborrer. Det hænder at man træffer en stime kilos Aborrer om sommeren, men det er som regel slumpetræf.

I perioden december - januar - begynder trækket fra det brakke vand i Randers fjord til de dybe områder omkring Randers havn og Randers bro. Aborrer kan ikke gyde i salt eller brakvand, så derfor søger de mod ferskvand - dels for at gyde, men også for at svælge i de store stimer af agnfisk, der findes i det dybere vand i havneområderne. Senere trækker de længere op i åen for at gyde. Gydningen foregår i april/maj alt efter hvor mild eller streng vinteren har været.

I perioden januar til april findes de bedste chancer for at overliste en af Gudenåens rigtigt store sortstribede røvere. Tidligt i perioden kan der med held fiskes hele dagen, men hen imod april bliver det udpræget morgen og aftenfiskeri. Med morgenfiskeri, som det absolut bedste.

Mit fiskeri med naturlig agn - fanger bedst på dage med tåge/dis eller en overskyet himmel.

Endnu en kilos aborre stiller op som fotomodel før den genudsættes.

David Lee understreger, at han altid genudsætter sine fisk.

Han fisker, som en del af sin livsstil og ikke for at få mad med hjem.

Det er umuligt at forudsige præcist, hvornår trækket kommer. Derfor er det en god ide at være meget ude og prøve mange steder for at have fingeren på pulsen. David fisker gerne begge morgener i weekenden i den periode, hvor han fornemmer at trækket kommer. Det kræver sin mand at sidde et par dage uden hug, men til gengæld giver det ekstra tilfredsstillelse, når den hugløse periode erstattes af timer med endeløse hug af gode Gudenå Aborrer. Den hotte periode varer som regel 12 - 20 dage inden der igen bliver længere mellem de gode hug og de tunge fisk.

Tigth lines - see you out there.