Page 4 / 24
Peter Leerbech med St. Vejle å aborre på 2,075, 49 cm

Peter Leerbech med St. Vejle å aborre på 2,075, 49 cm

Så skete det endelig, jeg slog Michael Farnø gamle rekord for aborre. Efter alle de ture ved StorevejleÅ, roture i stiv kuling i vallensbæk/Ishøj havnebassin, dagevis jagt på skaller til medefiskeri efter storaborre.


Søndag den 4/12-05, havde jeg bookede en plads ved storevejleå. Meningen var bare en sviptur, ikke noget med agn og deslige, bare lidt jigfiskeri for hyggens skyld.Dagen startede lidt sløvt, men blev bedre op af dagen, faktisk slog jeg min PR med en fin fisk på 1600. Det var en af de dage, hvor du skulle skifte farve på jighalerne ofte for at gøre aborrene interesseret.

På et tidspunkt faldt jeg i snak med et af medlemmerne fra Ishøj, han fiskede med en stormjig, som næsten ikke gav fejlkrogninger, jeg havde også et par i grejboksen, så det skulle da prøves. Det var ikke en dårlig ide, jeg tog en på 1450, en på 1250. Mens medlemmet fra Ishøj stod og talte med nogle andre medlemmer, faldt hugget på stormjiggen, først troede jeg det var en fejlkrogning, da den var rigtig tung, men da jeg fik den presset op i overfladen, gik det op for os alle, at det ikke bare var en almindelig aborre, efter en udramatisk fight, landede en af de andre fisken for mig.

Hvilken fisk, med rystende hænder fik vi den vejede til 2075, 49 cm, ny klubrekord, og selvfølgelig ny PR, til al held var Peter Pasnow, lige ved siden af, jeg havde selvfølgelig ikke mit eget kammera med, men han tog en par billeder, som han var så venlig at sende, jeg takker.


Min første over 2 kg. Ud over storaborren fik jeg 11 over kiloet.

Screaming runs og fyldte sacks, Peter