Ny sørekord for bagsværd sø ?!

Jacob Bøggild skriver:

Hej Jørgen,

For en passioneret aborrefisker er det en stor fornøjelse at der findes en side som din. Tak for det! Jeg har vedhæftet et billede af en aborre, som jeg i dag (3/3) fangede på Bagsværd Sø på en Frenzy-wobler. Den vejede 1,8 kg. og blev selvfølgelig nænsomt genudsat efter fotografering. En aborre af denne kaliber ville i St. Vejle Ã? være en mere end anstændig fangst, men, som du ved, ikke en usædvanlig ditto. I Esrum Sø fanges der efterhånden en eller flere aborrer af en sådan størrelse per sæson. Også Furesøen er ved at gøre sig gældende som et fiskevand med kapitalfisk, hvad aborrer angår. Men jeg tror der er tale om en ret unik fangst på Bagsværd Sø. Søen er slet ikke kendt som en aborresø, men som en god vintersø til gedde- og sandartfiskeri, hvad jeg da også praktiserede. Aborrerne bliver sjældent mere end 10-15 centimeter, eftersom det er gedderne, der i den grad styrer butikken. Da fighten intet geddepræg havde, var jeg da også overbevist om, at det var en sandart omkring et par kilo. Så det var nærmest en surrealistisk oplevelse at se en aborre af sådanne dimensioner bryde vandoverfladen tæt ved båden!

Knæk og bræk i 2007!

Jacob Bøggild

Tillykke med den store Aborre Jacob. Det er rart at høre fangsthistorier fra mange forskellige vande.
Så stor tak for din fine beretning.

Jacob tilføjer:

Men jeg kan berette, at jeg i dag (7/3) var på søen igen med en god fiskekammerat. Og minsandten om ikke det første hug viste sig at være en aborre på 1,15 kg på en større Sure-Catch wobler!. Måske er søen ved at blive invaderet af store aborrer. Den sidste blev i hvert fald også genudsat for at sørge for slægtens videreførelse, så der er forhåbentlig en generation med gode gener på vej.

Jeg kan kun være enig med dig i at bevare de store aborrer. Det er min opfattelse at store fisk er lig med store oplevelser. Derfor genudsætter jeg alt over 700 gr. Hvis jeg tager aborrer med hjem, så er det typisk 3-4 stykker mellem 350 - 500. Resten genudsætter jeg. Aborrer i denne størrelse har absolut den bedste spiseværdi. Store aborrer er grove i kødet og er efter min vurdering bedre egnet som gydefisk. De har de bedste gener, den største mængde rogn og stor gydeerfaring. Det nytter ikke at slå alt ihjel, hvis man samtidigt ønsker godt fiskeri efter trofæ fisk.