Ny PR fra et svært vand.
border=0
Aborre på 1.4 kg. og 43 cm. fanget af Peter Grapenthin

Peter fortæller.

Jeg var egentlig ude for at fange store skaller til årets sidste planlagte tur efter gedder.
Efter en times resultatløst fiskeri med kastenettet, måtte jeg opgive. Der røg den geddetur, tænkte jeg. Ville dog lige prøve et par kast i mere og denne gang lykkedes det. Dog var det ikke lige den optimale størrelse agnsfisk til gedder, men derimod til aborrer, da kastenettet var max fyldt til bristepunktet med bittesmå skaller, løjer og brasen på 5-10cm. Nå men så kom menuen til at stå på aborre det meste af dagen, det sku så vise sig slet ikke være så tosset en ide. Jeg mødte en gammel garvet kending på fiskepladsen. Han havde allerede fået de første 10 aborrer på land efter blot en times fiskeri. Et par stykker af dem var omkring kiloet, og de fleste omkring pundet. Fisk i den størrelse hænger langt fra på træerne, så der var bestemt optræk til rigtig godt fiskeri.
Det var sku lidt med kriller i fingerne, da jeg tog det første kast, og der gik også højest et minut, før et par små nøk i stangspidsen indikerede, at en aborre havde indhaleret den lille brasen. Kort tid efter lander jeg en fin og tyk fartstribe på ca. 800gram. Det gentog sig nøjagtig på samme måde i det næste kast, denne gang var der bare meget mere vægt bag ved.
Den blev ved med at gå dybt, og var på et tidspunkt ved at tro, at det var en fejlkroget brasen, jeg havde fat i...Så blev meget overrasket, da en stor og megatyk aborre kommer til overfladen. Den så voldsom ud i vandet, og tænke straks om det ku være en ny PR, så fik sku lidt nerver på.
Min sidemakker Michael ku med rolig hånd sætte nettet under fisken og op på det tørre...Det var bestemt en af de største, jeg har landet i netop dette vand, så glæden var kæmpestor, da vi ku veje den til 1,4kg. rent.
Resten af eftermiddagen havde vi et helt fantastisk fiskeri med flere fisk omkring og over kiloet, men ingen i samme størrelsesorden som den store.

Red: Tillykke med den nye PR fra et svært vand for fisk over kiloet.
Marts 2008